Tips

Disclaimer:

De volgende suggesties zijn mijn persoonlijke aanpak. Er bestaan wellicht vele andere goede, slimme of zelfs betere oplossingen. Dit is slechts mijn manier van aanpakken en je kunt er gebruik van maken als je dat wilt. Het toepassen van mijn suggesties geschiedt op eigen risico; de verstrekkende partij kan op geen enkele wijze verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele schade als gevolg hiervan.Let op Otrlieb bikepacking tassen welke ik vooraan gemonteerd heb vallen relatief gemakkelijk van de ophangsteun. 
Verzameltas voor 4 Ortlieb tassen.
IKEA DIMPA, storage bag, transparant. Zeer sterk en goedkoopKruidvat: Reddingsdeken goud/zilver

Met een isoleerdeken kan de temperatuur van het slachtoffer worden beïnvloed. De goud/zilver-reddingsdeken behoort tot de standaarduitrusting van een EHBO-koffer.

Gebruik van de isoleerdeken: Gouden zijde naar buiten: slachtoffer warm houden; Zilveren zijde naar buiten: slachtoffer koelen. Een ezelsbruggetje is “ziet u goud, dan is het slachtoffer koud”. Het gaat dan dus om de zijde die u als hulpverlener ziet.

Ook prima te gebruiken als grondzeil (goud naar de grond) of als deken bij extreme kou (goud buitenzijde).

FORCLAZ Herbruikbaar overlevingsdeken.

Bedoeld om meerdere keren te gebruiken om je beter te isoleren van de warmte of de koude. Het herbruikbare overlevingsdeken van Forclaz kan je ook isoleren van de grond of van de wind. Ik vond hem niet fijn. De deken geeft een vervelende geur af.

Kijk op mijn YouTube kanaal voor uitleg Primus Duo brander. Link naar video.
Tent:                  Decathlon, FORCLAZ Koepeltent voor trekking MT900 2 personen.Hamer:                        Redcliffs Outdoor Camping Hamer Plastic Oranje
Haringen:                   Vierkante spijkervormige haringen van lichtgewicht aluminium

Onderbroeken van Decathlon: KALENJI Ademende boxershorts hardlopen heren microvezel
Kijk op mijn YouTube kanaal voor uitleg Dubbele binnenband. Link naar videoProducten lokaal kopen !!!
Solarpanel:                    HBM Opvouwbaar zonnepaneel met 10000mAh Accu 15 Watt
Powerbank                    Mediamarkt: ISY IAP 8000 powerbank 20.000 mAh zwart
CEE verloopstekker:    Verkrijgbaar in Belgische- en Franse bouwmarken of 
                                      online (Conrad) Sygonix SY-5491844 CEE-CARA-adapter 16 A 3-polig 230
Na het voltooien van dit fietsavontuur verbleef ik nog enkele dagen in Kirkenes, een plaats met een bijzondere geopolitieke betekenis. Tijdens mijn verblijf werd ik aangesproken in de winkelstraat door een vrouw die op zoek was naar lokale mensen voor een reportage/podcast over de Arctic Silk Road. Hoewel ik haar niet kon helpen heb ik wel een interessant gesprek met haar gehad. Het duurde even, maar haar podcast voor BBC World News staat nu online. Het is de moeite waard om ernaar te luisteren. Link naar deze podcast:

 https://www.bbc.co.uk/programmes/p0gx...


Link naar de VPRO uitzendingen: In Europa" van Geert Mak welke zich afspelen in Kirkines:


Type GPS:               Garmin Edge 1040 Solar
Mobile:                    Google Pixel 7
Navigatie app:          Komoot (betaalde versie)

Probleem bij een bagage drager op een trackingbike / mountainbike is de bevestiging aan het frame aan de onderzijde. Twee keer meegemaakt dat de bevestigingsboutjes zijn afgebroken. Oplossing gevonden in sterkere boutjes.

12.9 is de sterkste kwaliteit staal in bout verbindingen die in de reguliere handel leverbaar is, door zijn hoge trek en afschuifsterkte bij uitstek geschikt voor zware verbindingen en verbindingen die aan hogere temperatuur onderhevig zijn, o.a. zware dynamische belastingen, hydraulische cilinders, Turbines en compressoren, tandwiel kasten en grondverzet machines.
Bij het elektrolytisch behandelen van deze producten bestaat er gevaar voor het optreden van waterstofbrosheid

https://www.kramp.com/shop-be/nl/p/cil.inbusbout-m5x16-12.9-zwart--912516129B