PODCAST

Hieronder een overzicht van podcasts over mijn fiets reizen. Deze podcasts zijn gemaakt door Henrik Kos van fietskriebels.com


 
Henri heeft een fietstocht van bijna drie maanden gemaakt van het meest zuidwestelijke punt van Europa, Cabo de Sao Vicente in Portugal naar het meest noordoostelijke punt van Europa, Grense Jakobselv bij Kirkenes in Noorwegen. Een tocht van meer dan 7000 kilometer. Basis van deze tocht was de European Divide Trail. Deze aflevering is een vervolg op #174 waar ik met Henri sprak aan de vooravond van zijn grote avontuur. In deze aflevering de nabespreking. Een epiloog over een epische tocht. 10 kilo lichter en vele kilo's aan ervaring rijker hoor je zijn ervaringen en fietsbeleving. Muziek is van Pete Gust met Nightlife en we besluiten met On The Road Again van Willy Nelson. 


Henri staat op het punt om de tocht van zijn leven te gaan maken. Van zuidwest Portugal tot noordwest Noorwegen over de European Divide Trail een lange afstandsbikepack route, 65% over onverharde wegen, 7.600 km lang. Diagonaal het continent over. In deze aflevering hoor je Henri (die we eerder hoorden in #63) vertellen over het waarom van deze uitdaging, zijn uitrusting en trainingen voor deze tocht van 4 maanden. Muziek is van Pete Gust met het nummer Nightlife.Henri, de gespreksgast in deze aflevering blogt al sinds 2012 maar fietst al vele jaren eerder. Met zijn blogs kreeg hij veel enthousiaste volgers die hij trakteerde op een presentatie van zijn fietstochten in zijn woonkamer. Sindsdien hangt er ook een 'fietstochtenkaart' in de kamer, ook in dit gesprek bespreken we enkele reizen, waarbij m.n. het Afrikaanse deel de review sportief passeert. Het Europese gedeelte van de reizen heeft hij met zijn vrouw gefietst, hier horen we Henri spreken over hun uitrusting en deelt hij vele tips. Muziek is van Survivor met Eye of the Tiger. Kortom een energieke aflevering; ik wens je veel inspiratie en luisterplezier! 

Fietskriebels